Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1332
  • Zlato1.151,14 €/Oz
  • Srebro13,54 €/Oz
Novice

Ameriška kovnica na prvi dan v letu 2016 prodala skoraj toliko zlata, kot v celem januarju 2015

Medtem, ko so kitajski prebivalci stali v vrstah pred bankami in menjalnimi kioski valut, obupani, da bi pretvorili svoje juane v dolarje, so bili Američani prav tako zaposleni z izmenjavo svoje valute, ki je tako zelo v povpraševanju na Kitajskem, v zlato in srebro.

Kot poroča Reuters je ameriška prodaja kovancev srebrni orel poskočila v ponedeljek, potem, ko je ameriška kovnica določila prvo tedensko dodeljevanje v letu 2016 na 4 milijone unč, kar je približno štirikrat več kot v zadnjih petih mesecih leta 2015 skupaj. Porast povpraševanja je ogromna, vendar tudi to ne bo dovolj.

Po podatkih kovnice, je bila več kot polovica dodeljene količine srebra za teden prodana že v ponedeljek, prvi dan prodaje v 2016, kar je znak, da so zahteve v letu 2016 dobesedno nevidene.

V kontekstu; prodaja 2,76 milijona unč srebrnih kovancev v enem dnevu je natanko polovica 5,53 milijona unč srebra, ki se prodalo v vsem januarju 2015.

ameriska-kovnica-na-prvi-dan-v-letu-2016

Odveč je reči, če se povpraševanje prvega dne v mesecu nadaljuje do konca januarja, bo prvi mesec leta 2016 postavil rekord vseh časov v prodaji srebra.

In zlato.

Prvi dan prodaje kovancev ameriških zlatih orlov je bil prav tako brez primere, s 60.000 unč prodanih v enem dnevu, kar je enako približno 75% od 81.000 unč, ki so se prodala v celotnem mesecu januarju 2015.

ameriska-kovnica-na-prvi-dan-v-letu-2016-2

Kot smo že poročali, kovnici je že v juliju zmanjkalo ameriških srebrnih kovancev zaradi pomembnega povečanja povpraševanja, ko so cene srebra padle na šestletno nizko točko. Zaloga je bila v avgustu dopolnjena in prodaja se je nadaljevala. Toda kovanci so bili zaradi nizkih zalog na tedenskih dodelitvi približno 1 milijon unč na teden za preostanek leta.

To takratno dramatično povečanje povpraševanja, je bilo šok in paradoks delniškim vlagateljem in lovcem na delnice, ki želijo odvreči sredstva, ko postanejo cenejša, v nasprotju s tem, kar se dogaja s fizičnimi kovinami že 4. leto zapored. Neverjetno je, da vsaj nekateri vlagatelji še vedno delujejo v skladu s temeljnimi zakoni ponudbe in povpraševanja!

To se ni zgodilo samo v ZDA: nepričakovano povečanje povpraševanja je globalni trg srebrnih kovancev potisnilo v izjemni dobavni pritisk, kar je sililo druge kovnice po vsem svetu, da omejijo prodajo srebra, medtem, ko so morali kupci v ZDA iskati srebro za dobavo v tujini.

Če bo epsko povpraševanje po plemenitih kovinah s prvega dne vztrajalo, smo prepričani, da bo kovnici zmanjkalo zlata in srebra v nekaj dneh.

Vir: insajder

Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.