Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1296
  • Zlato1.161,77 €/Oz
  • Srebro13,69 €/Oz
Novice

Globalne centralne banke so All-In

Udarci po monetarni politiki se bodo nadaljevali, vse dokler se ne izboljša sama morala. Osem dolgih let po tem, ko je eksperimentiranje monetarne politike postalo skrajno, je Reuters poročal, da višina spodbud preko QE, ki je bila vbrizgana v svetovni finančni sistem, še nikoli ni bila tako visoka… In bo samo še večja.

Kot poroča Jamie McGeever, ECB in Bank of Japan kupujeta okoli 180 milijard $ sredstev na mesečni ravni, kar je po trditvah Deutsche Bank več kot na kateri koli točki od leta 2009, tudi takrat, ko je bil QE program s strani Fed-a v polnem teku.

Globalne centralne banke so All-In

In če se tržni konsenz izkaže za natančnega, se bo ta številka povečala še za več milijard, saj gre pričakovati, da bodo ECB, BOJ in tudi Bank of England razširile svoje QE programe v poskusu okrepitve krhke rasti in dviga trmasto nizke inflacije.

Skupnih 180 milijard $ je po oceni Deutsche Bank v grobem razdeljenih na pol med ECB in BOJ, in se meri na tekoči 12-mesečni ravni. Ampak glede na BDP, je Japonska je največja “zguba”…

Globalne centralne banke so All-In

In to je razlog, zakaj so si delniški trgi po vsem svetu od februarja nekoliko opomogli, ne glede na izjemno negativne fundamente…

Globalne centralne banke so All-In
Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.