Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1303
  • Zlato1.160,62 €/Oz
  • Srebro13,65 €/Oz
Novice

Kaj je prestrašilo najpametnejše vlagatelje

Kaj je prestrašilo najpametnejše vlagatelje

Veliko najpametnejših vlagateljev sovraži delnice. Od maja smo slišali negativne odzive s strani Stana Druckenmillerja, Georgea Sorosa, Carla Icahna, Jeffa Gundlacha in Billa Grossa. Logika Wall Streeta pravi: “Nikoli se ne prepiraj z možmi, ki so veliko bogatejši od tebe.” Tako obrnimo razpravo v drugo smer: kaj vedo?

Uspešni vlagatelji so vedno bolj priključeni na omrežje trga kot celoto – od tu njihov uspeh. Lahko le ugibamo o razlogih njihovega negativnega mnenja o delnicah, vendar imamo predstavo o tem, kako pomembni morajo biti. Na primer, v letu 2016 je S&P 500 zrasel za 5,9% in to po:

1) Brexit glasovanju
2) Dramatično razočarajočih podatkih v Q1 in Q2 ameriškega BDP
3) 20% popravku v cenah nafte
4) Fed-u, ki je napačno usmeril svoje javno stališče o monetarni politiki
5) Donaldu Trumpu kot republikanskemu kandidatu za predsednika in
6) Ameriški 10-letni obveznici na skoraj rekordno nizkih donosih.

Nič od tega ni bilo dovolj, da prestraši trge lastniških vrednostnih papirjev v ZDA. Torej, kar mislijo, da vedo veliki fantje, mora biti res hudo. Toda kaj to je in zakaj je tako skrito pred očmi javnosti?

“Nekdo dobiva vse te informacije pred vami.” Če ste kdaj delali v hedge skladu, veste, da je to najslabša stvar, ki jo lahko slišite. To pomeni, da zaostajate, ponujate včerajšnje novice v procesu špekuliranja, ki želi napovedovati prihodnost.

Torej, ko skupina odmevnih upraviteljev hedge skladov poda strašna opozorila o kapitalskih trgih v ZDA medtem, ko so delnice na ali v bližini rekordnih vrednosti vseh časov, mora vsak razumen vlagatelj postati pozoren. To so ljudje, ki imajo dostop do informacij, o katerih večina udeležencev na trgu le sanja. Nekdanji voditelji držav in centralni bankirji, operativci v zasebnih obveščevalnih službah, visoki vladni uradniki, najboljši svetovalci v kateri koli industriji… To je kot bi imeli dostop do vsega, kjerkoli, kadarkoli.

 

Delni seznam imen, ki svetujejo umik iz delnic in drugih finančnih sredstev v zadnjih tednih

Zanimivost: skupina medvedov se imenuje “lenivec” ali “krvosled” (“sloth” or a “sleuth”). Mi lahko prezremo prvi opis; nihče od teh vlagateljev ni dosegel svojih rezultatov z lenobo. Tako nam ostane “krvosled” – kot, kaj so odkrili?

Karkoli že je, mora biti nekaj večjega od dosedanjih naslovov v letu 2016 saj je S&P 500 navsezadnje še vedno zrasel za 5,9 %.

 

In nobeden od teh naslovov ni povzročil padca ameriških delnic:

To je veliko nepričakovanih novic. Povezava med njimi in višjimi cenami delnic ima natanko eno točko: slabe novice poganjajo obrestne mere nižje in dokler S&P 500 zasluži 115 $ in več/delnico te nižje mere dajejo podporo še močnejšim vrednotenjem.

Medvedji klic, kot so ga naredili naši “krvosledi”, mora torej prepričljivo potegniti preprogo izpod paradigme “nižje obrestne mere = višje cene delnic”. Veliki vlagatelji ne sprejemajo odločitev na podlagi vrednotenj – vsi vedo več od tega. Poskusite se sprehoditi skozi pisarno katerega izmed teh hedge skladov in povejte, da so “cene ameriških delnic na 18-kratniku dobičkov (P/E) in da je čas za prodajo”. Verjetno bi s stopali le obrisali tla, preden bi vas varnostniki pospremili iz stavbe.

Ne, mora biti nekaj večjega, ampak kaj?

Vir: insajder

Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.