Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1302
  • Zlato1.160,14 €/Oz
  • Srebro13,64 €/Oz
Novice

Kaj se ponavadi zgodi po koncu drugega zaporednega predsedniškega mandata?

Ob že zaključenih volitvah je zdaj glavno vprašanje: »Kaj sledi?«. In kot pojasnjuje pri Axioma v svojem zadnjem poročilu, poleg presenetljivih rezultatov predsedniških volitev v ZDA, obstaja vsaj nekaj precedensov, ki jih lahko vzamemo za vpogled v tisto, kar bi lahko sedaj bilo pred nami.

Politika Donalda Trumpa vsaj nekaj mesecev ali let zagotovo ne bo imela direktnega vpliva na gospodarstvo. Kljub temu pa ob pogledu na dogajanja na trgih lahko dobimo idejo, kaj lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti na delniških in valutnih trgih, medtem ko trgi še vedno absorbirajo zadnjo novico.

Res je, da dva primera presenečenja glasovanj (negotovost po volitvah v 2000, in Brexit) in z njimi povezana tržna gibanja in nestanovitnosti, skupaj s primerom, kako bi trg lahko sprejel vprašanje Trumpa glede sporazuma NAFTA, sta komaj celovita kazalnika, kaj bi lahko videli na trgih v naslednjih nekaj mesecih. In seveda, gospodarski vpliv trgovinskih in drugih politik lahko, da ne bo znan še več mesecev ali let.

Vendar menimo, da nas negotovost in s tem povezana tržna nihanja, ki smo jim bili priča v preteklosti, lahko ponovno obiščejo. Pri tem lahko nestanovitnost trga pristane na dnevnem redu, saj se vzpostavlja prehod na nove politike in bistveno drugačen način administracije, kot smo jim bili priča v zadnjih osmih letih s strani ZDA.


Kaj se ponavadi zgodi po koncu drugega zaporednega predsedniškega mandata?

Vir: insajder
Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.