Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1340
  • Zlato1.150,54 €/Oz
  • Srebro13,55 €/Oz
Novice

Komentar glede trga zlata in srebra (Brezplačna objava)

Trg zlata in srebra izkazuje potencial kratkoročne korekcije, ki bi lahko tečaje zlata in srebra potisnila proti zadnjim večjim podpornim vrednostim. Zelena horizontalna črta na grafih predstavlja zadnji pomembni tehnični odporni nivo, kjer lahko pričakujemo pritisk kupcev, v kolikor bi v naslednjih dneh/tednih dosegli omenjene nivoje.

Mesec marec velja za enega izmed sezonsko najbolj šibkih mesecev za zlato in srebro, kar je še dodaten razlog, da bi lahko videli korekcijo pred nadaljevanjem vzpona na trgih zlata in srebra.

Pozicioniranje največjih komercialnih trgovcev na terminskih borzah (commercial hedgers) daje bolj optimistični izgled zlatu, medtem, ko se komercialni trgovci na trgu srebra ekstremno nakopičeni na prodajni strani z več kot 100.000 neto terminskimi pogodbami na short/prodajni strani. Kar pa v bikovskem trendu nujno ne pomeni nižjih cen, v kolikor bi komercialni trgovci izgubili nadzor nad kratkimi pozicijami. V preteklosti so tovrstne okoliščine skoraj vedno pripeljale do nižjih vrednosti na trgih zlata in srebra, zato želimo opozoriti na morebitno korekcijo oziroma šibkost trga.

Cena zlata in srebra bi v toku trenutne korekcije lahko v ekstremnem priimeru testirala nivoje 61,8% Fibbonaccijevega popravka (nivoji prikazani z modro barvo na grafih), kar bi še vedno predstavljalo zdravo korekcijo znotraj dolgoročnega naraščajočega trenda, pred nadaljevanjem vzpona.

Šibkost evra je eden izmed večjih dejavnikov, ki bi lahko podpiral kratkoročno nižje vrednosti zlata in srebra v ameriških dolarjih do poletnih mesecev, saj še vedno obstaja potencial slapovnega padca tečaja EUR/USD vse do nivojev iz leta 2000, kar bi pomenilo približno 20% padec evra v razmerju z ameriškim dolarjem. Povedano drugače, nižje cene zlata in srebra v dolarjih v scenariju slapovnega padca EUR/USD torej nujno ne pomenijo dosti nižjih cen zlata in srebra v evrih.

Glede na izredno nepredvidljive razmere na političnih parketih v Evropi (volitve) in ZDA (Trump), moramo biti pripravljeni na izbruh dogodkov, ki lahko čez noč sprožijo visoko volatilnost na trgih plemenitih kovin in valutnih trgih in primerno prilagoditi kratkoročne investicijske strategije.


Zlato

Komentar glede trga zlata in srebra (Brezplačna objava)



Srebro


Komentar glede trga zlata in srebra (Brezplačna objava)

Vir: insajder
Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.