Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1390
  • Zlato1.132,23 €/Oz
  • Srebro13,59 €/Oz
Novice

Menjalni tečaji: na bankomatih na Hrvaškem raje ne izberite konverzije

Veliko Slovencev poletni dopust preživi na Hrvaškem. Kje naj si dopustniki priskrbijo hrvaške kune, da jih ne bo preveč udarilo po žepih? Posebno pozornost je treba nameniti dvigovanju denarja na hrvaških bankomatih.  

Hrvaška je od leta 2013 članica Evropske unije, a je uradno plačilno pri južnih sosedih še vedno hrvaška kuna. Glede na menjalno razmerje lahko pri menjavi evrov v kune izgubite ali pridobite nekaj denarja, razlika je tudi, če denar dvigujete ali menjate na bankomatu ali na banki.

Pri dvigu denarja z bankomatov v tujini je treba biti še posebej pazljiv. Ob dvigu denarja vas bankomat vpraša, ali želite plačati s konverzijo, kar pomeni, da hrvaški bankomat izbrani znesek preračuna v evre, uporabljen bo torej tečaj banke oziroma bankomata, na katerem dvigujete denar. Če izberete možnost izplačila v lokalni valuti, torej izplačilo brez konverzije, pa bo uporabljen menjalni tečaj vaše banke v Sloveniji. To je tudi precej ceneje, zato vedno izberite možnost brez konverzije.


Menjalni tečaji: na bankomatih na Hrvaškem raje ne izberite konverzije

Več o tem si preberite na: www.siol.net


Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.