Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1296
  • Zlato1.161,77 €/Oz
  • Srebro13,69 €/Oz
Novice

Rothschildi kupujejo zlato v času številnih geopolitičnih tveganj

Rothschildi kupujejo zlato preko svoje investicijske hiše RIT Capital Partners, Lord Jacob Rothschild pa pri tem opozarja na rezultat “zgodovinskega eksperimenta denarne politike”.

 Rothschildi kupujejo zlato v času številnih geopolitičnih tveganj

Britanski investicijski bankir Lord Jacob Rothschild kupuje zlato. Na sliki z Joanno Lumley. (Vir: Getty)

Investicija hiša Rothschildovih je povečala izpostavljenost na zlatu na 8%. Agresivno prodaja tudi delnice ter britanski funt z namenom mirnejše plovbe po “neznanih vodah” po Brexitu. Prodajo delnic so izkoristili za nakup zlata in drugih plemenitih kovin, ki so, glede na polletno poročilo, ki je izšlo v torek, konec junija predstavljale 8 odstotkov 2,8 milijarde funtov vrednega portfelja.

“V prvih šestih mesecih pod drobnogledom so centralni bančniki še naprej izvajali največji eksperiment denarne politike v zgodovini.Zato smo se znašli v neznanih vodah, kjer je nemogoče je napovedati vse posledice zelo nizkih obrestnih mer, s približno 30 odstotkov svetovnega javnega dolga na negativnih donosih, v kombinaciji skupaj s kvantitativnim sproščanjem v velikem obsegu.V teh časih je ohranjanje kapitala še vedno tako pomembno kot vsakršno upravljanje sredstev vašega podjetja.” 

 Rothschild je dejal, da je kvantitativno sproščanje uspešno poganjalo delniške trge višje, vendar obstaja upravičen strah, da to ne bo šlo v nedogled. Dodaja, da bi lahko številni negativni vplivi iztirili tudi trge – vključno z zelo negotovim geopolitičnim tveganjem.

Geopolitična tveganja 
“Številne nevarnosti, ki sem jih izpostavil v moji lanski izjavi, ostajajo. Res pa se je geopolitični položaj poslabšal v Veliki Britaniji, kjer so glasovali, da zapustijo Evropsko unijo. Novembrske predsedniške volitve v ZDA bodo verjetno nenavadno precej dramatične. Medtem pa situacija na Kitajskem ostaja nejasna zaradi upočasnjene gospodarske rasti, kar bo zagotovo privedlo do težav”, je dejal Rothschild.

“Konflikt na Bližnjem vzhodu se nadaljuje in kot kaže se ne bo rešil še vrsto let. Posledice tega smo že občutili v Franciji, Nemčiji in ZDA preko terorističnih napadov.”Kot smo že zajeli v zadnjih mesecih, se pametni denar posameznikov, podjetja, družinska podjetja, HNW, UHNW, pokojninski in institucionalni denar zavedajo dejanskih tveganj nove globalne finančne krize, tako da se prerazporeditev sredstev v zlato nadaljuje.

Vir: insajder

Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.