Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1302
  • Zlato1.160,14 €/Oz
  • Srebro13,64 €/Oz
Novice

Se nam obeta masivni kratki iztis v srebru?

Kljub velikim komercialnim kratkim (short) pozicijam, ali bomo kmalu videli velik kratek iztis v srebru?

se-nam-obeta-masivni-kratki-iztis-v-srebru

James Turk: 'To je teden izteka opcijskih pogodb za zlato in srebro. Comexove opcije so potekle v sredo 24. februarja. Pozneje v tednu potečejo še opcije na OTC trgih...

Zadnji teden februarja je še posebej pomemben za srebro. To je zato, ker se z marčevskimi terminskimi pogodbami na srebro zelo aktivno trguje in vse te pogodbe za marec bodo dosegle svojo zrelost v naslednjih nekaj dneh.

Že večkrat v preteklih letih smo razpravljali, kako se cena zlata in srebra slabi med zapadanjem opcijskih pogodb. Skladnost tega vzorca je jasen dokaz, da so zlati in srebrni trgi manipulirani. Zato ni presenetljivo, da so cene zlata in srebra iz nedelje na ponedeljek v Aziji padle in to ob nizkem prometu trgovanja. Nekdo nekaj pripravlja.

Toda še posebej zanimivo je, da je srebro v ponedeljek padlo v Londonu tik pred odprtjem trgov. Ob 07:30 uri po londonskem času, je bilo srebro pri 15,20 $, 45 minut kasneje je bilo zbito na 14,90 $, nato pa se je ustalilo. Kaj se je zgodilo?

To je bil poskus, da bi na silo povzročili nekaj panične prodaje, da bi se trgovci, ki so pravkar prišli v svojo pisarno, ustrašili ter prodali nekaj njihovega fizičnega srebra, ko bi videli prodajni pritisk. Prišlo je tudi do prodaj zaradi pozivov po dodatnem kritju (margin call).

Živčne kratke pozicije v srebru

Kupci v tej mali prodajni srebrni akciji so bili prodajalci nakupnih call opcij na srebra. Nakupovali so pod $ 15 da bi dobili kritje za svoje opcijske pozicije, še preden se te opcije iztečejo pozneje v tednu. To je pomembna točka.

Obstaja veliko nervoze pri kratkih pozicijah v srebru kot tudi pri call opcijah z možnostjo sprejema fizične dostave v marcu.

Kratke pozicije so živčne zaradi svojih obveznosti, da zagotovijo dobavo fizičnega srebra za opcije, ki potečejo v denarju (in the money). Razpoložljivost fizičnega srebra ostaja tesna. Tako so v ponedeljek uporabili vse manipulativne manevre za pridobitev vsega možnega fizičnega srebra.

Ampak zanimivo, so tudi dolge pozicije živčne zato, ker se sprašujejo, če bodo prejeli fizično srebro, če se njihove opcije iztečejo v denarju (in the money). Sprašujejo se, ali jih bodo prodajalci prisilil, da sprejmejo denarno poravnavo.

Trgovanje v srebru je ključ

Očitne točke pritiska so 1200 $ za zlato in $ 15 za srebro, ampak srebro je bolj pomembno. Srebro je v tem trenutku točka, kjer je mogoče najti resno živčnost.

Prodajalci call opcij želijo, da bo srebro pod 15 $ do konca tedna. Tako bodo uporabili vse, kar imajo na voljo za dosego tega cilja. Lahko jim uspe, vendar bo res pomemben rezultat, če jim ne uspe obdržati cene srebra omejene pod 15 $ ob zapadlosti opcijskih pogodb.

Pritisk v srebru

Srebro ima v naslednjih nekaj dneh potencial za kratek iztis, ko se bližamo koncu meseca. Če se to zgodi, obstaja možnost, da srebro doseže več dnevnih premikov celo nad 1 $, kar je redek dogodek, ki smo ga nazadnje videli pred letom dni.

Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.