Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1296
  • Zlato1.161,77 €/Oz
  • Srebro13,69 €/Oz
Novice

Soros je v korekciji rudarjev podvojil vložek v Barrick Gold (ABX)

Po prodaji večine delnic v enem izmed največjih rudarjev zlata, podjetju Barrick Gold (ABX) v drugem četrtletju, je milijarder George Soros več kot podvojil svoj vložek v tem rudarju zlata.

Pri Soros Fund Management LLC, so kupili 1,78 milijonov delnic (ABX), in dvignili skupni delež na 2,85 milijonov delnic. Sorosov hedge sklad je tako obnovil svoj delež v Barricku, potem, ko je v drugem četrtletju prodal kar 94% delnic po preboju v nov bikovski trend.

Sorosova odločitev za povišanje izpostavitve v delnicah Barick Gold (ABX) temelji na izvedenih korakih za zniževanje dolga podjetja in zadnjih poslovnih rezultatih podjetja, ki so presegli pričakovanja, kljub nižjim cenam zlata v istem četrtletju.

Delnice podjetja so padle na sedem mesčno dno pri 18,95 C$ v toku zadnje korekcije. Zlato je od junija padlo za več kot 7% in to v veliki meri zaradi trenutne interpretacije špekulantov, da bo infrastrukturna politika novo izvoljenega predsednika Donalda Trumpa doprinesla k višjim obrestnim meram.

Soros je v korekciji rudarjev podvojil vložek v Barrick Gold (ABX)
Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.