Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1337
  • Zlato1.150,51 €/Oz
  • Srebro13,55 €/Oz
Novice

Trije razlogi za rast cene zlata na 1.500 dolarjev za unčo v letošnjem letu

Frank Holmes, investicijski svetovalec iz podjetja U.S. Global Investors pričakuje, da bo cena zlata v letošnjem letu presegla 1.500 dolarjev za unčo zlata. Ta nivo je cena zlata nazadnje dosegla leta 2013. Kljub vsem prodajnim pritiskom in padcem na delniških trgih ter trgu kripto valut, se je cena zlata v letošnjem letu povzpela za 3% in presegla indeks S&P 500. 

Za rast cene zlata v letošnjem letu vidi 3 pomembne razloge. Prvi razlog se skriva v naraščajoči inflaciji, ki pa jo države ne poudarjajo oz. omilijo z uradnimi statistikami. Drugi pozitiven razlog za zlato je padec vrednosti dolarja. Tretji razlog, ki bo pozitiven za zlato pa se skriva v tradicionalno najpomembnejših kupcih zlata, kot sta Indija in Kitajska. V omenjenih državah se zlato kupuje kot darilo, nakit, njegova popularnost pa se ekstremno zviša v času septembrskih porok v Indiji ter februarskega kitajskega novega leta. 

Frank Holmes, ne izključuje tudi zvišanja cene na 1.900 dolarjev za unčo v primeru večjega skoka inflacije ter v primeru uspešnih tožb proti bankam zaradi manipulacije na trgu plemenitih kovin...

Trije razlogi za rast cene zlata na 1.500 dolarjev za unčo v letošnjem letu

Več o tem: www.marketwatch.com
Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.