Pokličite nas:080 30 45
SlHrRuDeEn
Pokličite nas:080 30 45

NOVICE | TIM VALORES D.O.O.Tim Valores

  • EUR/USD1,1296
  • Zlato1.161,77 €/Oz
  • Srebro13,69 €/Oz
Novice

Varoufakis poziva Tsiprasa: Prekini pogajanja, sprejmi paralelni sistem

Nekdanji finančni minister, Yanis Varoufakis, je udaril nazaj in kot poroča KeepTalkingGreece, poziva premiera Alexisa Tsiprasa naj obrne hrbet grškim posojilodajalcem, sprejme vzporedni plačilni sistem in enostransko prestrukturira posojila, ki jih ima pri Evropski centralni banki. Varoufakis poziva Tisprasa naj se pripravi na ločitev od upnikov, da bi preprečil grški zlom.

Varoufakis poziva Tsiprasa: Prekini pogajanja, sprejmi paralelni sistem

“Ta dvojna priprava je edini način, da se prepreči še en boleč umik s strani vlade gledano na kratki rok in načrt Schaeubleja [nemškega finančnega ministra Wolfganga Schaeubla] na dolgi rok,” je zapisal Varoufakis.

V svojem članku je Varoufakis predlagal, da je strategija Schaeubleja, da vodi Grke do točke izčrpanosti, tako da bodo sami zaprosili, da zapustijo evro.

Ob ugotovitvi, da “je bil vzporedni plačilni sistem oblikovan že v letu 2014”, Varoufakis poudarja, da ima Tsipras “dve blodnji”, ki sta vodili vlado do sedanje slepe ulice:

a.) da je bila na dan referenduma, dilema med Grexit načrtom Schaeubleja ali tretjim bailoutom.

b.) da bi bilo upoštevanje tretjega bailouta politično obvladljivo z vzporednim, družbi prijaznim programom.

Obe “delovni predpostavki” sta temeljili le na avtomatskih predlogih. Bivši finančni minister poudarja, da je na dan referenduma predsedniku vlade to poskušal razložiti.

“V resnici ni bilo nikoli upanja, da bi se strupeni tretji bailout postopoma racionaliziral v smislu, da bo Evropska komisija podprla Atene, da bi se strogi in antisocialni varčevalni ukrepi MDS sprostili. MDS bi prisilil Berlin, da sprejme prestrukturiranje dolga, posledično pa bi ECB vključila Grčijo v okvir programa nakupa obveznic (QE), ” je napisal Varoufakis
 

Vodilne evropske pogajalce je obtožil laganja

“To, da so Moscovici [komisar EU za monetarne zadeve], Coerer [ECB] in Sapen [francoski finančni minister] morda dali obljube, ni opravičilo.

Od maja 2015 smo se v celoti zavedali, da ti gospodje znajo lagati in kako ne izpolniti svojih obljub, če ne lažejo. ”

Ker sta se na dan referenduma, julija 2015, Tsipras in Varoufakis razšla, ne verjamem, da bo grški predsednik vlade sprejel predloge svojega nekdanjega finančnega ministra.

Nova sezona grške tragedije se že kaže v gibanju tečaja EUR/USD…

Varoufakis poziva Tsiprasa: Prekini pogajanja, sprejmi paralelni sistem


Bonitetna ocena Tim Valores
KontaktJarška cesta 10 b
1000 Ljubljana
T : 080 30 45
E: info@timvalores.si
Prijava na novice
Strinjam se s pravnimi pogoji in sem prebral izjavo o varovanju zasebnosti.
Dovoljujem, da me do mojega preklica obveščate o zanimivih dogodkih in novicah preko e-sporočil.
V kolikor v prihodnosti ne boste več želeli prejemati naših e- sporočil, se lahko od njiih kadarkoli odjavite ali pa nam pošljete e-mail na: info@timvalores.si. Vašo informacijo bomo obravnavali v skladu z zakonskimi predpisi.

Izjava o varovanju zasebnosti
Hvala za vašo prijavo na novice.